achtergrond afbeelding Visser Waterbeheer
menu

Huidige projecten

Voltooide projecten

National Water Resources Management Project (NWRMP) - phase 1 / Kyrgyzstan

De doelstelling van het project is het implementeren van integraal waterbeheer en het begeleid doorvoeren van de benodigde hervormingen in de watersector, in overeenstemming met de in 2005 aangenomen nationale waterwet. Daarnaast is een belangrijke doelstelling het verbeteren van de irrigatievoorziening door beter beheer en onderhoud ten behoeve van de watergebruikers. Het project streeft naar verbetering van de waterefficiency en een verbeterd beheer en onderhoud van alle schakels in de watervoorziening, van de waterbron tot aan het veld.

Het NWRMP-1 bestaat uit vier componenten: (1) versterking van integraal waterbeheer op nationaal niveau, inclusief het opzetten van een landelijk water infoamtie systeem; (2) verbetering van de levering van water door de irrigatiediensten; (3) ondersteuning van de regionale water organisaties (WUA’s), en (4) projectmanagement.

Meer informatie is te vinden op de website van het NWRMP.

Periode

Ik ben sinds 2014 adviseur in het Wereld Bank team dat toezicht houdt op de uitvoering van het project in opdracht van de Swiss Development Cooperation (SDC).

Klant

Wereldbank

terug naar het overzicht